În următorii doi ani șoferii vor benificia de condiții de deservire mai bune la benzinăriile din țară. Cel puțin așa arată câteva norme din Regulamentul sanitar de funcționarea a benzinăriilor, aprobat ieri de către Guvern, la propunerea ministerului Sănătății.

Potrivit documentului, administratorii stațiilor PECO vor trebui să îmbunătăţească calitatea serviciilor prestate, să amenajeze parcări, să instaleze tomberoane şi să asigure angajaţii cu o cameră specială de serviciu. Totodată, benzinăriile vor trebuie conectate la reţeaua de canalizare sau să aibă propria staţie de epurare, să fie acoperite, iar pe terenuri să fie plantaţi arbori.

De asemenea, angajaţii staţiilor trebuie să dispună de vestiare, o încăpere unde vor putea lua masa şi face duş. Toaletele pentru clienţi vor trebui să fie construite în interiorul clădirii şi conectate la apă curentă şi canalizare. De asemenea, trebuie să fie asigurat şi accesul persoanelor cu dizabilităţi.

Este de precizat că în Republica Moldova există 600 de stații peco iar jumătate dintre acestea nu au condiţii sanitare necesare pentru angajatii şi/sau clienţi.

Comentarii