Compania Volvo înregistrează o perioadă productivă cu creșteri semnificative ale vânzărilor pe piața mondială. Succesul mărcii se datorează în primul rând numeroaselor sisteme de siguranță pe care le oferă.

Constructorul suedez însă și-a dezamăgit fanii și clienții, ocupând antepenultima poziție în topul studiului de calitate, realizat de compania de analiză J.D. Power. Oficialii Volvo s-au justificat prin faptul că SUV-ul XC90 a debutat pe piață în anul 2014 și consideră că noua generație S60 ar trebui să schimbe datele.

„S60 ar trebui să fie cea mai bună mașină din istoria Volvo din punct de vedere al calității. Cel mai bun model pe care îl avem până acum este XC60, care se asamblează în Suedia din anul 2017. Anticipez că S60 îl va depăși. Rămâne de văzut dacă se va întâmpla asta, dar vom ști după primele trei luni în care modelul va fi pe piață”, a explicat Henrik Green, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare al Volvo.

Una dintre metodele aplicate de Volvo pentru a stabili calitatea unui model este numărul de reparații necesare la 3 luni după lansarea pe piață. Volvo a prezentat noua generație S60 la jumătatea lunii iunie, acesta devenind primul model al constructorului care a refuzat la motorizările diesel. Sedanul de segment mediu oferă însă două motoare pe benzină și două versiuni plug-in hybrid de până la 400 de cai putere, plus o versiune de performanță.

Între timp, Volvo a decis ca unitățile XC60 dedicate pieței din Statele Unite să fie importate din Europa în loc de China pentru a evita noile taxe de import aplicate de SUA statului asiatic!

Comentarii