Iată că după câteva zile de teasing, francezii de la Peugeot au dezvăluit într-un final noul concept al unui sportcar. Chiar dacă fanii mărcii şi-ar fi dorit ca acesta să fie transpus şi în realitate, deocamdată, noul model va exista doar în spaţiul virtual, mai cu seamă în Gran Turismo 6. 

Chiar şi aşa, Peugeot Vision Gran Turismo se poate lăuda cu performanţe de invidiat pentru o franceză. Cu un raport de putere/greutate de 1:1, adică 875 de kilograme puse în mişcare de 875 de cai putere, pur ipotetic, noul concept asigură un sprint de la zero la prima sută în numai 1.73 secunde!

La rugămintea lui Kazunori Yamauchi, cei de la Peugeot au acceptat să îşi prezinte propriul sportcar virtual, care va fi inclus în joc la aniversarea a 15 ani de Gran Turismo! Conceptul cu înălţime de numai 1.040 de mm este pus în mişcare de un motor V6 de 3.2 litri ce produce 875 de cai putere. Contactul cu asfaltul este asigurat de roţile imense de 22 şi 23 de inch în diametru iar forţa de stopare stă în garda discurilor de frână din carbon, cu diametru de 380 mm pe faţă şi 337 mm pe spate.

Peugeot Vision Gran Turismo va fi oferit în calitate de „update”, absolut gratis, doar că autorii nu au menţionat când exact va avea loc acest lucru.

Peugeot-Vision-Gran-Turismo-2

Peugeot-Vision-Gran-Turismo-3

Peugeot-Vision-Gran-Turismo-4

Peugeot-Vision-Gran-Turismo-5

Peugeot-Vision-Gran-Turismo-6

Peugeot-Vision-Gran-Turismo-7

Peugeot-Vision-Gran-Turismo-8

Peugeot-Vision-Gran-Turismo-9

Peugeot-Vision-Gran-Turismo-10

Peugeot-Vision-Gran-Turismo-12

Peugeot-Vision-Gran-Turismo-13

Peugeot-Vision-Gran-Turismo-14

Peugeot-Vision-Gran-Turismo-15

Peugeot-Vision-Gran-Turismo-16

Peugeot-Vision-Gran-Turismo-17

Peugeot-Vision-Gran-Turismo-18

Peugeot-Vision-Gran-Turismo-19

Peugeot-Vision-Gran-Turismo-20

Peugeot-Vision-Gran-Turismo-21

Peugeot-Vision-Gran-Turismo-22

Peugeot-Vision-Gran-Turismo-23

Peugeot-Vision-Gran-Turismo-25

Peugeot-Vision-Gran-Turismo-33

 

Comentarii