Dacă îți mai amintești încă din școală, schimbarea benzilor de mers, se face treptat, una câte una și doar după ce te-ai asigurat că poți face acest lucru în deplină siguranță! Urmărește videoclipul de mai jos, unde motivația acestei reguli este demonstrată cât se poate de bine.

Un șofer de Mercedes-Benz C-Class, a decis să își schimbe banda pe care se deplasa într-o manieră nu foarte sigură, ca să nu zic periculoasă. Acesta a trecut de pe banda a treia, direct pe prima, însă fără a face o pauză între ele și fără a se asigura pe deplin că nu crează obstacole și altor participanți la trafic.

Ghinion, exact în acel moment un șofer de Audi venea cu viteză excesivă, din spate, atunci când Mercedes-ul i-a apărut în fața sa. A frânat cu putere însă mașina a derapat incontrolabil, fiind aruncată de pe șosea, a lovit cu putere bordura, a ricoșat în C-Class și din nou forța impactului și viteza a proiectat-o deja într-un chioșc.

Acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă șoferul de Audi conducea regulamentar și avea o viteză redusă. În acest caz cel mai probabil că putea tampona din spate C-Class-ul, însă tot era mai mai puțin periculos și cu urmări remediabile.

Nu se știe cât de mult au avut de suferit pasagerii și șoferul din Audi, însă la o asemenea lovitură puternică, cel puțin mașina, nu mai este reparabilă.

 

Comentarii