Britanicii de la insurethegap.com, au făcut un studiu de caz, analizând toate bunurile mobile şi imobile, care au fost distruse pe parcursul filmărilor celor şapte serii Fast and Furios. Suma  totală s-ar putea să te şocheze!

Calculaţi din lire sterline în dolari americani, regizorii şi producătorii au ajuns să cheltuie în jur de 520.000.000 de dolari americani, doar pe scenele în care ceva se distruge! Adică fie că e o furtună, un accident, sau o explozie, elicoptere distruse sau avioane, ori scene de acţiune cu arme de foc în care se fac praf clădiri şi alte bunuri, toate acestea însumează sute de milioane de dolari.

Doar 169 de automobile au avut de suferit alegându-se cu daune cosmetice, alte 142 au fost distruse total, din cele obişnuite, iar aproximativ 37 au fost deosebite şi mai exotice. Se adaugă aici 53 de construcţii afectate şi 31 nimicite total. Cel mai scump automobil adus pe altar a fost hypercarul Lykan Hypersport de la W Motors, care a costat în jur de 3.4 milioane de dolari.

Culmea este că „eroii” ajung să distrugă mult mai mult decât personajele negative din film şi au înscrise de partea lor în jur de 324 milioane de dolari, în obiecte distruse, faţă de 196 de milioane. Iar printre cei din urmă, cel mai mare distrugător este Jason Statham, căruia îi revin aproximativ 185 de milioane de dolari, iar dintre cei „buni”, Vin Diesel a acumulat 70 milioane de dolari în pagube materiale.

Iar în curând va avea loc o nouă ecranizare a filumului Fast and Furios, partea a opta, unde vom vedea şi mai multă acţiune, explozii, lupte şi arme de foc.

Comentarii