masini noi

Parlamentul Republicii Moldova a votat în prima lectură noile condiții de vămuire a mașinilor pentru deținătorii de autovehicule înregistrate în străinătate.

Astfel, persoanele fizice care au introdus în țară, autoturisme înregistrate în alte state pînă la 1 noiembrie,  vor beneficia de o reducere de 70% a accizului pentru vămuirea mașinei. Această reducere însă, nu este valabilă și pentru mijloacele de transport înregistrate în stânga Nistrului.

Mai mult, noul proiect de lege interzice circulația pe drumurile publice a autoturismelor înregistrate în regiunea transnistreană, aflate în posesia sau folosința persoanelor fizice care dețin permis de conducere al Republicii Moldova. Poliția va aplica șoferilor o amendă în mărime de 25- 30 de unități convenționale și aplicarea a 4 puncte de penalizare.

Persoanele care dețin permis de conducere eliberat de țara de evidență permanentă a mijloacelor de transport, se pot afla pe teritoriul Republicii Moldova mai mult de 180 de zile, cu condiția procurării vinietei în mărime de 180 de euro pentru fiecare următoarele 180 de zile de aflare în țara noastră.

De menționat că noul proiect de lege va intra în vigoare doar după ce va fi votat de Parlament în II lectură.

poză: www.nineoclock.ro

 

Comentarii