Cu supărare sau nu, dar prezența în masă a polițiștilor pe drumurile publice are și un efect pozitiv. În urma operațiunilor din acest weekend, au fost înregistrate și documentate peste 2.000 de încălcări ale RCR.

În perioada 21-24 septembrie curent, angajații Inspectoratului Național de Patrulare au activat în mod sporit pe traseele naționale și locale întru prevenirea încălcărilor RCR și a accidentelor rutiere, cu informarea participanților la trafic despre riscurile la care se expun atunci când încalcă regulile de circulație, informează instituția, pe pagina sa oficială de Facebook.

Cele mai grave încălcări depistate au fost cele cu implicarea șoferilor care au urcat în stare de ebrietate la volan. Mai cu seamă, 67 de conducători auto au urcat la volan având un nivel de alcoolemie care depășește limita stabilită de lege, iar printre aceștia s-a inclus și un șofer aflat sub infuența substanțelor narcotice.

Totodată, peste 1.300 de șoferi au încălcat regimul de viteză, iar alții 39 conduceau automobilul fără permis de conducere. De asemenea, #INP a intervenit la circa 348 de solicitări din partea cetățenilor.

 

Comentarii