Poliţia din Los Angeles, California, nu foloseşte marea majoritatea din cele 100 de unităţi de EV-uri BMW i3, care au fost procurate conform planului de „înverzire” a parcului auto ce aparţine organelor de drept. Neglijenţa poliţiştilor a fost făcută publică după un studiu făcut de jurnaliştii canalului televizat american KCBS-TV.

Doi ani în urmă compania BMW a semnat un contract cu Departamentul de Poliţie din Los Angeles, conform căruia în urma unui leasing în sumă de 10,2 milioane dolari, au fost achiziţionate 100 de modele BMW i3 şi staţii de alimentare petru acestea. Vehiculele erau planificate să fie folosite în calitate de transport de serviciu şi pentru campanii de relaţii publice.

Însă în urma investigaţiei, jurnaliştii au aflat că marea majoritate a EV-urilor în timp de doi ani nu au fost folosite deloc, iar cele rulate au un parcurs nu mai mult de 3.000 de kilometri şi au fost folosite în scopuri personale de angajaţii organului de drept, pentru a duce copiii la şcoală, pentru a pleca la restaurante sau la saloane de frumuseţe.

De asemenea jurnaliştii au acuzat Departamentul de Poliţie, în cheltuirea banilor contribuabililor şi în încercarea de a-şi face publicitate, în loc să utilizeze EV-urile în scopuri ce ar aduce adevărate beneficii societăţii.

În prezent cazul este extrem de mediatizat, iar organele competente promit că se vor ocupa de situaţia creată şi îi vor penaliza pe cei ce neglijau regulile şi foloseau automobilele în scopuri personale.

Comentarii