Vă mai amintiți de garajul forțelor de ordine din Dubai, unde se găsesc cele mai tari supercaruri din lume colantate în straie polițienești? Iată că tot aici, oamenii legii sunt învățați cum să piloteze un hoverbike!

Da da, ați auzit bine, un hoverbike, un soi de motocicletă cu patru elice în loc de două roți și care se poate deplasa cam peste tot, așa cum nu are nevoie de șosele speciale. După ce au încercat să ne impresioneze cu mașini ca Bugatti Veyron, Porsche 918 Spyder, BMW i8, Lykan Hypersport, Mercedes-Benz SLS AMG ori Lamborghini Aventador, Audi R8, Ferrari FF, domnii din poliție au trecut la lucruri mai serioase deja.

Aceștia sunt antrenați în a mânui un nou tip de vehicul. Nu cu două roți, nu cu motoare de sute de cai putere și suicide-doors, ci cu elice și rotoare. Primul video care ne dovedește acest lucru tocmai a fost publicat pe internet și îl puteți urmări mai jos.

Construit de Hoversurf, modelul botezat S3 2019 este alimentat de bateriile de 12.3 kWh, pentru un zbor cu o durată de circa 40 de minute. Însă, în dependență de greutatea pilotului și stilul de condus, zborul poate fi scurtat și la numai 10-25 de minute. Apropo de zburat, S3-ul poate atinge o viteză maximă de 60 mph, adică vreo 96 kmh. Mai greu e cu autonomia, pentru 25 de minute de uz trebuie să stai legat de fir cam 2.5 ore.

Și nici prețul nu e foarte atractiv. Un asemenea hoverbike ajunge să coste în jur de 150.000 de dolari.

Comentarii