Lupta în segmentul SUV-urilor Coupe devine din ce în ce mai interesantă. După ce Mercedes a anunțat o versiune coupe a lui ML, iată că și Porsche are planuri similare.

Britanicii de la Autocar anunță că Porsche Cayenne ar putea primi o versiune coupé cu cinci uşi în 2018. Respectiva versiune va fi promovată drept o propunere mai sportivă în gama Cayenne şi este deja într-un stadiu avansat, spun surse din cadrul mărcii Porsche, citate de publicaţia din Regatul Unit.

Viitorul Cayenne coupé va fi bazat pe platforma MLB a concernului Volkswagen, pe care o va împărţi cu alte şase SUV-uri ale conglomeratului din Wolfsburg. Până atunci, este aşteptată lansarea celei de-a treia generaţii a lui Cayenne, programată pentru anul 2017.

Versiunea coupé a SUV-ului german ar aduce, la rândul său, volume impresionante, din moment ce este pregătită să lupte într-un segment aflat în creştere, fiind abordat de Mercedes-Benz, Range Rover şi BMW. Totodată, acesta ar putea pune în pericol exclusivitatea mărcii germane din motiv că puțini își doresc mai multe modele Porsche din această categorie.

Versiunea coupe a lui Cayenne nu a primit încă aprobarea pentru producţie în cadrul consiliului de conducere a mărcii germane.

Comentarii