Compania Porsche pregătește lansarea versiunii coupe a SUV-ului Porsche Cayenne. Conform publicației automobilistice AutoBild, acest model ar trebui să apară pe piață până la sfârșitul anului 2018. Cel mai mult probabil că vehiculul va debuta la Salonul Auto de la Paris.

Deocamdată, despre concurentul lui BMW X6 și Mercedes-Benz GLE Coupe, nu se cunoaște absolut nimic. Potrivit informațiilor preliminare, gama de motoare folosită pentru Porsche Cayenne Coupe va fi identică cu cea a modelului obișnuit, inclusiv va fi prezentă și varianta echipată cu un motor V8 Twin-turbo, de 4.0 litri volum, care datorită turbosuflantelor dezvoltă 500 de cai putere.

Pe lângă SUV-ul coupe, Porsche planifică reînvierea și lansarea seriei 928. Vehiculul va reprezenta un grand tourer proiectat în stilul modelului Panamera de ultimă generație. Porsche 928 este defapt un model produs în perioada anilor 1977-1995, într-un număr total de 61.056 de exemplare. La fel acest model s-a inpus in istorie ca unicul automobil marca Porsche care a câștigat premiul ”Automobilul Anului în Europa” în anul 1978, fiind totodată unicul sportcar care a câștigat vreodată acest titlu.

Comentarii