O echipă de ingineri de la compania Altran, în parteneriat cu Audi, a venit în Moldova pentru a testa noile sisteme şi echipamente pentru maşinile autonome. Pe durata acestei sesiuni de teste, AutoExpert va fi partenerul principal şi gazda germanilor în ţara noastră.

Altran oferă asistență companiilor pe întreaga durată a procesului de inovație, de la know-how tehnologic, cercetare aplicată, pregătire pentru industrializare până la procese de fabricație, acest lucru fiind valabil în majoritatea sectoarelor de activitate: automobile, aeronautică, telecomunicații. Grupul Altran își desfașoară activitatea în 20 de țări prioritare, din Europa, America Latina, Statele Unite și Asia.

Acum, Altran testează echipamentele pentru un nou sistem denumit ADAS, Advanced Driver Assistance System, ca parte a unui mecanism întreg pentru automobilele autonome, pentru Audi AG. Cu alte cuvinte, Audi face acest lucru, dar cu ajutorul Altran. După cum probabil ştiţi, marii constructori auto apelează la companii terţe pentru o bună parte din tehnologiile şi inovaţiile care le vedem ulterior implementate pe maşinile de serie.

Timp de 10 zile germanii vor testa cum se simte pilotul automat, în condiţii mai dificile, unde nu există indicatoarele necesare, marcajele rutiere, sau suprafaţa drumului prezintă denivelări. Iată că măcar dintr-un punct de vedere, ţara noastră este mai atractivă decât un poligon de teste şi un laborator care imită de fapt, condiţiile zilnice ale şoferilor moldoveni.

Maşina cu care au venit inginerii Altran este un Audi A6 Avant, echipat cu un motor de 3.0 litri TFSI pe benzină şi o groază de echipamente auxiliare cum ar fi sensorii ultrasunet, scanere infraroşu, radare de undă scurtă, radare de undă lungă, detectoare de „obiecte” camere video şi încă multe altele.

În cadrul vizitei, echipa AutoExpert va realiza şi un test-drive cu maşina propriu-zisă, iar despre impresiile şi tehnologiile cu care ne vom întâlni o să aflaţi într-un material dedicat. Surprizele pentru cititotrii AE nu se opresc însă aici, dar deocamdată nu vi le putem dezvălui pe toate! Sperăm să vă placă!

Nu ezitaţi să ne scrieţi dacă doriţi să aflaţi mai multe detalii cu menţiunea pentru ce anume vă interesează! Întrebările şi comentariile voastre sunt extrem de apreciate şi necesare, iar noi la rândul nostru promitem să vă satisfacem setea de cunoştinţe.

Totodată redacţia AutoExpert aduce mulţumiri Ministerului de Interne, dar și SIS pentru suportul și sprijinul acordat, făcând posibilă vizita germanilor în ţara noastră.

Comentarii