Primile imagini cu noul Subaru Forester pentru piaţa din Japonia

Noua generaţie a niponului Subaru Forester va debuta în cel mai apropiat timp. Crossoverul japonez a fost deconspirat prin intermediul unor broşuri din Japonia, care au fost fotografiate de un utilizator. Noua generaţie a lui Forester este aşteptată să debuteze pe piaţă în 2013 bazată pe platforma revizuită a lui Impreza. În raport cu actuala generaţie, datele tehnice prezentate în broşură anunţă o creştere a lungimii cu 15 milimetri, o creştre de 15 milimetri în înălţime şi o creştere de 20 milimetri în lăţime. Ampatamentul a crescut şi el, cu 25 de milimetri, totalizând 2.640 milimetri. Noul Subaru Forester are un portbagaj de 505 litri, în timp ce actuala generaţie are un portbagaj de 450 litri.

În materie de design, modelul prezintă aceeaşi temă cu care ne-a obişnuit constructorul nipon în acest segment. În raport cu vechea generaţie, remarcăm formele mai ascuţite ale lui Forester, prezenţa unor forme noi în partea inferioară a portierelor şi prezenţa unui geam de dimensiuni mici la baza montanţilor A. Oglinzile laterale au fost mutate pe portiere, iar blocurile optice faţă şi spate au un nou design. Interiorul noului Forester prezintă un design similar cu cel al interioarelor găsite pe noile Impreza şi XV.

În materie de motorizări, fişa tehnică anunţă două motoare boxer, oferite atât în versiuni manuale, cât şi în versiuni Lineartronic (CVT). Unitatea de bază este un boxer de 2.0 litri şi 148 CP, în timp ce versiunea de top este un boxer turbo de 2.0 litri, echipat cu o turbină twinscroll, care dzvoltă 280 CP şi este oferit doar în compania unei transmisii CVT. Cei de la Subaru au prezentat şi o versiune 2.5 a lui Forester, care ar putea să nu fie oferită şi pe piaţa din Europa. Europenii aşteaptă o nouă versiune Boxer Diesel a lui Forester, care ar trebui să debuteze odată cu noua generaţie.

Comentarii