BMW a anunţat anterior că va exista o versiune de performanţă a celui mai proaspăt lansat X3. Iată că acum o putem vedea şi în primile poze, unde SUV-ul a apărut deghizat, nimicind anvelopele pe Nurburgring.

Principala misiune a lui X3 M este să le strice vânzările rivalilor, Audi RS Q5 şi Mercedes-AMG GLC 63. Iar pentru a reuşi acest lucru bavarezii îl vor înzesta cu tot ce au ei mai bun. Un motor de 3.0 litri twin-power turbo, cunoscut deja pe o mulţime alte modele din gama M, suspensie revizuită şi cu setări sport, frâne mai performante şi un bodykit aerodinamic.

Vârful de gamă se va poziţiona peste versiunea X3 M40i, care adoptă un motor de acelaşi volum, dar care livrează numai 360 PS şi 500 Nm de cuplu motor. Modelul sus numit sprintează de la zero la prima sută în 4.6 secunde, ceea ce ne dă speranţe să credem că X3 M va fi mult, mult mai rapid.

Un alt criteriu de luat în calcul sunt zvonurile conform cărora, BMW are un nou propulsor, S58, derivat din B58 şi care, în viitorul apropiat ar putea lua locul lui S55, motor care acum se regăseşte în M3 şi M4. Aceleaşi surse insită că BMW X3 M ar aveaîn jur de 460 CP!

Comentarii