Cu toții cunoaștem bine că industria auto se dezvoltă cu pași gigantici, noi tehnologii și inovații apar în fiecare an, iar lucrurile care până acum erau din domeniul science fiction, devin realitate. Acum, o nouă invenție a germanilor vine să facă revoluție pe piața auto!

Un lucru prioritar pentru constructorii auto în ultimul deceniu este securitatea la volan. Din fericire cu fiecare an automobilele devin tot mai dotate în materie de tehnologii ale sistemelor de siguranță. Un lucru revoluționar a fost implementarea airbag-urilor, care au reușit să salveze milioane de vieți.

Acum, compania germană de componente auto ZF, anunță că a găsit soluția pentru a amiliora semnificativ gravitatea accidentelor. Este vorba de airbag-ul extern! Acesta lucrează după același principiu ca și cel de la interior și va folosi o gamă mai largă de senzori pentru a preconiza un impact iminent.

Grație noii tehnologii de siguranță, nemții promit o reducere a gravității impactului de până la 40%. Acest procentaj poate fi însă îmbunătățit, totul din cauza că la moment airbag-urile externe sunt deocamdată montate doar pe părțile laterale a automobilului, însă în cazul că se găsește o soluție de a le introduce în partea frontală și cea posterioară a vehiculului impactul dintre doua airbaguri va reduce substanțial gravitatea accidentelor.

„Conceptul nostru pentru airbag-ul lateral extern este unul dintre exemplele prin care ZF vrea să ajungă la o lume fără accidente și emisii”, a declarat Michael Buchsner, șeful departamentului de siguranță pasivă al ZF.

În acest moment, compania lucrează pentru a se asigura că airbag-ul nu se declansează la impacturile minore. După care, proiectul va intra în productia de serie, iar nemții se vor axa pe a doua parte a planului lor, de a monta airbag-urile în față și în spate.

Comentarii