În condiţiile actuale, cu drumuri şi străzi înguste, proiectate cu mulţi ani în urmă şi cu un flux de maşini în continuă creştere, accidentele rutiere au devenit practic o rutină. Sunt atât de frecvente încât a motivat un grup de programişti să realizeze o hartă interactivă cu locaţia acestora.

Potrivit, diez.md, harta colectează informațiile despre toate accidentele rutiere, începând cu 1 septembrie 2017, și arată zonele cu cele mai multe accidente, atât în timpul nopții, cât și în timpul zilei. Harta, realizată de către Royal Map, conţine o mulţime de date statistice, colectate de la mai multe surse de informaţii, dintre care aplicaţii mobile, grupuri de facebook, pagini oficiale ale unor instituţii sau portaluri de ştiri.

Pe lângă locaţie şi străzi, Royal Map conţine şi date statistice precum numărul total de accidente, împărţite pe diferite categorii, pe timp de zi sau noapte, cu implicarea pietonilor, automobilelor, transportului public, biciclişti, camioane, motociclete, dar şi multe alte informaţii utile.

Comentarii