Pe vremurile URSS, Volga, aka GAZ-24, era maşina cea mai luxoasă şi mai performantă pe care şi-o puteau permite doar politicienii sau oamenii de afaceri influenţi. Pentru restul cetăţenilor însă exista doar Jiguli-ul, LADA.

Volga însă nu a supravieţuit în timp, mai ales după destrămarea Uniunii, atunci când a fost permis şi importul de maşini din Europa. Visul ruşilor de a-şi menţine imperiul s-a prăbuşit, iar odată cu el şi speranţa de a avea propriul automobil de lux. Volga a pierdut teren în faţa europenilor, care erau maşini cu mult mai avansate din punct de vedere tehnologic, mai ecologice, mai performante şi de ce nu, mai frumoase.

Orgoliul însă nu îi lasă în pace pe unii designeri ruşi, care în nenumărate rânduri, încearcă să readucă la viaţă, cândva simbolul măreţiei Federaţiei Ruse. Alexander Shtorm, este unul dintre acei oameni care încă nu se lasă bătuţi, iar în viziunea lui, aşa ar putea arăta un nou model Volga, al anilor 2020.

Un concept care chiar şi pentru ziua de astăzi arată deja învechit. Jante masive, aripi umflate, linia plafonului coborâtă la maxim, o tonă de chrom pe ea şi un mix de trăsături de design pişcate de la europeni.

Tânărul designer recunoaşte că este prima sa tentativă, iar noi sperăm că va fi şi ultima! E în continuare odioasă…

 

 

Comentarii