Rușii au planuri mari pentru a cuceri lumea sportului auto. Mai nou, aceştia şi-ar dori ca Federația Rusă a Automobilelor să aibă o echipă națională care să participe la Campionatul de Formula 1 și care să intre în top cinci cele mai bune echipe ale lumii! Declarația a fost făcută de către Igor Ermilin, consilierul președintelui de la Kremlin, Vladimir Putin, citat de către Russia Today.

„În situația de astăzi, nu văd nici o problemă, pentru a forma o echipă rusă de Formula 1, care să aibă potențialul de a intra în primele cinci dintre cele mai bune echipe de curse din lume. Cu tehnologia noastră, în special în domeniul spațiului și aeronavelor militare, cu oameni deștepți și talentați, dar și cu prezența unor mari companii rusești, care ar poate oferi finanțare, putem arăta lumii realizările noastre” a subliniat Ermilin.

Oficialul rus a ținut să mai adauge: „Trebuie să ne gândim la cursele de Formula 1 nu numai ca la un show de divertisment, dar şi ca la o modalitate de a atrage turiști, trebuie să arătăm lumii că Rusia este o putere tehnic avansată. În acest domeniu, putem fi puternici. Cu cât suntem capabili să lucrăm într-un mod de urgență, și de stres, nu este ceva ieşit din comun pentru o lume mare a sportului cu motoare. Asta e mentalitatea noastră. În anii 1970, cu ideile dezvoltate și aplicate de noi am fost de multe ori înainte de „Formula 1”, – a adăugat Ermilin.

Reamintim că prima echipă de „Formula 1” din Rusia a fost Midland, care a petrecut doar un sezon în anul 2006. Ulterior şi-au încercat norocoul patru ani mai târziu – Marussia Motors. Cea din urmă echipă a participat la „cursele regale” în perioada anilor 2007-2014.

Comentarii