În orașul Toliatti din Federația Rusă, nu departe de uzina AvtoVAZ, a fost văzut un automobil rusesc camuflat. Din câte se cunoaște, este vorba de noua Lada Vesta SW Sport.

Nu știu cum voi, dar eu cel puțin sunt foarte curios să aflu care este definiția acestui Sport atunci când vine vorba de mașinile rusești. Până a veni cu un răspuns, vreau să vă explic și de ce mașina din imaginile video, avea atâtea butelii cu apă: pentru a testa suspensia revizuită!

Așadar, știm deja că Sport-ul presupune și o nouă suspensie, adică mici modificări care ar trebui să o facă mai fermă și totodată să îmbunătățească feedback-ul către șofer. Garda la sol a fost coborâtă cu 30 mm, iar sistemul de frânare a primit noi discuri de dimensiuni mai mari. Tot aici se includ și jantele de R17 inch, ascunse sub aripile un pic mai umflate.

Cel mai important însă, este motorul. Potrivit jurnaliștilor ZR.ru, Vesta SW Sport va fi echipată cu un propulsor de 1.8 litri ”forțat” să producă 145 de cai putere (în 2019) și conectat la o cutie de viteze manuală cu cinci trepte.

Comentarii