Un șofer a fost condamnat la 6 luni de detenție și o amendă în mărime de 10 mii de lei și 6 luni, după ce a agresat doi inspectori de patrulare.

Procuratura din Hânceşti a stabilit că, în luna iulie a lui 2014, inspectorii au stopat un automobil, la volanul căruia se afla un bărbat suspectat că ar fi condus în stare de ebrietate. La cererea poliţiştilor de a fi supus testării alcooscopice, acesta s-a adresat oamenilor legii cu cuvinte necenzurate şi împreună cu un pasager i-a agresat fizic, deteriorându-le vestimentaţia şi bastonul de dirijare din dotare, aplicându-le multiple lovituri cu pumnii şi picioarele peste diferite părţi ale corpului.

În urma testării şoferului, s-a constatat că acesta era în stare de ebrietate alcoolică, cu alcoolemie în aerul expirat de 0,88mg/l. Pentru comiterea violenţei faţă de o persoană cu funcţie de răspundere în scopul sistării activităţii ei de serviciu, inculpatul a fost recent condamnat la 6 luni de detenţie, cu achitarea în folosul părţilor vătămate a sumei de 10 mii lei drept prejudiciu moral cauzat prin infracţiune.

Între timp a fost identificat pasagerul care-l însoţea pe inculpat, la moment cauza penală în privinţa lui fiind pe rolul Judecătoriei Hânceşti.

 

Comentarii