Compania Skoda face publice primele imagini teaser cu viitorul Kodiaq RS, SUV-ul de performanță care urmează a fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Paris. La moment, Kodiaq RS este supus testelor pe circuitul german de la Nurburgring.
Presa internațională anunța în urmă cu an că un SUV de performanță produs de Skoda, urmează să apare în viitorul apropiat. Acum, oficialii constructorului din Mlada Boleslav publică în premieră imagini teaser cu viitorul Kodiaq RS. La fel reprezentanții cehi oferă și informașii despre viitoarea motorizare.

Dacă modelul Octavia RS poate fi comandat atât cu un propulsor pe benzină, cât și cu un motor diesel, Kodiaq RS uremază să fie propus doar fiind echipat cu un agregat diesel. Conform primelor informații, sub capota lui Kodiaq RS se va regăsi un 2.0 TDI Bi-turbo, care în prezent poate fi întâlnit și în gama modelului Volkswagen Passat. În cazul sedanului din Wolfsburg, unitatea produce 240 de cai putere la 4.000 rpm și 500 Nm cuplu motor începând cu 1.750 rpm.

Motorul viitorului Skoda Kodiaq RS va fi cuplat la o transmisie automată și un sistem de tracțiune integrală.

Conform speculațiilor din presă, Skoda pregătește o nouă flotă de modele RS. Alături de Kodiaq RS, în scurt timp va apărea un Superb RS, iar începând cu anul 2020 și o Fabia RS dotată cu un sistem hybrid de propulsie.

Comentarii