Deja de câteva săptămâni, cei de la Skoda au început campania de promovare a noului model care a primit numele Kamiq. Pe parcursul acestei perioade, constructorul din Mlada Boleslav a făcut publice mai multe imagini și schițe cu cel mai mic SUV din gamă.

Acum, la doar câteva zile înainte de debutul oficial în cadrul Salonului Auto de la Geneva, Skoda publică o galerie foto și informațiile tehnice, ale noului Kamiq. Acesta este deja al treilea SUV oferit de constructorul ceh pe piața din Europa, care cu siguranță va câștiga simpatia clienților, precum au făcut și celelalte două modele anterioare: Kodiaq și Karoq!

Noul Skoda Kamiq integrează aceeași filozofie de design pe care o întâlnim și în restul gamei de SUV-uri Skoda. Partea din față este dominată de o grilă de dimensiuni generoase, iar farurile au fost împărțite în două zone, cehii separând complet luminile de zi.

La capitolul interior, Skoda Kamiq preia o serie de elemente care au apărut în premieră pe noul Scala. Clienții vor avea la dispoziție un instrumentar digital de bord, oferit opțional, cu o diagonală de 10.25 de inch. Acesta va integra cinci teme: Classic, Basic, Modern, Sport și Extended. La fel va fi disponibil si un display central al sistemului de infotainment care va fi disponibil în tre variații: 6.5 inch (standard), 8 inch și 9.2 inch.

Noul Skoda Kamiq va fi comercializat cu cinci motoarizări, dintre care trei pe benzină, una diesel și o versiune cu gaz natural comprimat (CNG).

Fanii propulosoarelor vor putea alege unitatea de 1.0 litri volum TSI în două versiuni de putere: 95 CP și 175 Nm echipată doar cu o transmisie manuală cu 5 trepte sau 115 CP și 200 Nm. Varianta de top a motorului de 1.0 litri volum va fi oferită atât cu o transmisie manuală cu 6 rapoarte, cât și cu o cutie automată DSG cu 7 trepte.

Cel mai potent motor pe benzină din gama Kamiq va fi cel de 1.5 litri volum TSI. Acesta dezvoltă 150 de cai putere și 250 Nm și va putea fi comandat cu o cutie manuală cu 6 trepte sau cu una automată cu 7 rapoarte.

Iubitorii de motoare diesel din păcate se vor putea mulțumi doar cu un singur propulsor pregătit în acest moment de Skoda, cel 1.6 litri volum TDI, cu 115 CP și 250 Nm. Și în acest caz, cehii oferă fie o cutie manuală cu 6 trepte, fie una automată cu 7 rapoarte.

Versiunea cu gaz natural comprimat va integra un motor de 1.0 litri volum în 3 cilindri care oferă 90 CP și 160 Nm cuplu motor. Această versiune va fi oferită exclusiv cu o cutie manuală cu 6 trepte.

Skoda Kamiq va putea fi comandat și într-o versiune echipată cu pachetul Sport Chassis Control. Astfel, garda la sol va scădea cu 10 mm, iar șoferul va putea opta pentru modul de rulare Sport care presupune un alt comportament al motorului și alte setări ale direcției, amortizoarelor și transmisiei.

Pentru a înțelege defapt de ce Kamiq este numit cel mai mic SUV din gama cehilor, trebuie să cunoaștem că acesta promite o gardă la sol mai mare cu 37 de mm comparativ cu cea trecută în drepul hatchback-ului Scala.

Totodată, utilizarea platformei MQB A0 a Grupului Volkswagen a permis cehilor să integreaze numeroase sisteme de siguranță. Noul Kamiq va putea fi comandat cu următoarele tehnologii:  Rear Traffic Alert, Adaptive Cruise Control (ACC), Park Assist, Crew Protect Assist (închide geamurile și tensionează centurile în cazul unui impact iminent), Side Assist și Multi-Collision Brake.

Noul Skoda Kamiq va fi conectat permanent la internet prin tehnologia eSIM care oferă conexiune 4G. Software-ul și hărțile sistemului de navigație vor putea fi actualizate over-the-air (OTA), fără vizite suplimentare la service.

Așa cum era normal, Skoda oferă pe Kamiq și o serie de accesorii din gama „Simply Clever”, iar marea noutate constă în integrarea unui element de protecție din plastic pentru uși. Soluția este asemănătoare cu cea utilizată în prezent și de Ford.

Comentarii