Nu e ”săptămâna Prius”, dar știrile legate de acestea continuă să ne invadeze ecranele. Am aflat că în rând cu BMW-știi, șoferii de Prius sunt și ei catalogați ca fiind cei mai neadecvați.

Despre cât de dezagreați sunt șoferii de BMW nu trebuie să vă spun eu. Este suficient să menționezi undeva acest cuvânt din trei litere, asociat cu orice accident sau o faptă neagreată în societate și ai acolo toate emoțiile și reacțiile dorite și nedorite la adresa proprietarilor acestei mărci.

Însă iată că apare o luptă pentru supremație în acest top, unde șoferii de Prius își cer drepturile. Adică fac tot posibilul să fie ei, ”cei mai proști șoferi din lume”. O demonstrează cercetătorii care susțin că într-un mod miraculos, șoferii de Prius dau dovadă de lipsă totală de bun simț în trafic și abilități în condus automobilul.

Institute of Personality and Social Research at the University of California Berkeley. Ei sunt responsabilii care au scos la lumină rezultatele unui studiu de comportament în rândul șoferilor.

Oamenii de știință susțin că șofatul prost are o strânsă legătură cu statutul social și averea/bogăția celui aflat la volan, în timp ce oamenii bogați tind să se comporte inadecvat la volan.

Cercetătorii au examinat șoferii din California în mai multe situații de trafic, cum ar fi apropierea de intersecții traversate de pietoni, dar și virarea în intersecțiile fără semafor pentru a observa că proprietarii de automobile de lux sunt cei mai nepăsători și grăbiți.

Explicația ar fi în stilul de viață al oamenilor mai bogați, care tot timpul au ceva de făcut, undeva întârzie și undeva se grăbesc. În timp ce, alții, mai săraci, nu au aceste preocupări  comit în schimba lte abateri de la regulamentul circulației rutiere, dând dovadă astfel de lipsă totală de aptitudini în șofat, concluzionează specialiștii.

 

Comentarii