Chevrolet pregăteşte un Spark electric

GM are planuri mari cu un model mic, mai exact cu Chevrolet Spark. Compania îşi propune să lanseze versiunea electrică a modelului Spark EV într-un număr limitat, care va fi vândut la nivel global începând cu anul 2013.

Propulsorul exclusiv electric care îl va pune în mişcare pe Spark EV va fi alimentat cu energie de un nano-acumulator A123 cu litiu-ion. Acesta a fost realizat iniţial pentru modelul Cadillac Converj, dar cum rudelor din familia GM le place să se ajute între ele, va fi utilizat şi pentru noua gamă de maşini.

Jim Federico, şeful inginerilor de la Chevrolet a precizat că ″Spark EV li se va adresa clienţilor care locuiesc în zone urbane şi au tipare de condus previzibile sau vor să facă navete scurte în mod exclusiv electric″. Spark EV va fi construit pe baza modelului actual cu cinci uşi. ″El completează gama aflată în creştere de vehicule Chevrolet electrice, care îl include pe modelul Volt cu autonomie extinsă şi pe viitorul Malibu Eco din 2013 cu tehnologia eAssist″, a adăugat Federico.

Cei de la GM au spus că vor reveni cu mai multe informaţii despre pieţele pe care va fi oferit modelul şi cantitatea distribuită, precum şi despre autonomie, performanţe şi preţuri. Până atunci, te invităm să vezi un filmuleţ cu prototipul Spark EV.

Comentarii