Motoarele moderne în patru timpi, alimentate cu benzină, funcţionează toate pe acelaşi principiu, cilcul Otto. Informaţii cu partea teoretică explicată şi chiar şi animaţii care să descrie mai exact fenomenele care se produc în motor, găseşti o sumedenie pe internet. Însă ce avem aici este absolut unic.

Scurt istoric: Nikolaus August Otto a fost inventatorul german al primului motor cu combustie internă care ardea în mod eficient combustibilul direct într-o cameră cu piston. Deși au mai fost inventate și alte motoare cu combustie internă (de exemplu, de către Etienne Lenoir), acestea nu s-au bazat pe patru timpi separați. Conceptul de patru timpi este posibil să fi fost deja discutat la data invenției lui Otto, dar el a fost primul care l-a pus în practică.

După cum vă spuneam, acest concept este folosit acum în toate motoarele moderne. Teoretic, poţi înţelege foarte clare ce se întâmplă într-un cilindru şi camera de ardere, însă imaginile video postate pe canalul de youtube al Warped Perception ne arată toată cu lux de amănunte, splendoarea acestor procese.

Vedeţi aşadar, cum sunt produşii caii putere, cu ajutorul unei camere de luat vederi, la o viteză de 150 de cadre pe secundă şi privind printr-un capac al chiulasei, făcut din plexiglass.

Comentarii