Tradiţional, la fiecare două săptămâni, ANRE publică preţurile plafon impuse companiilor petroliere din ţară, pentru comercializarea carburanţilor cu amănuntul. Şi dacă ultima scumpire a fost înregistrată la data de 19 octombrie, situaţia nu s-a schimbat foarte mult acum.

Benzina cu cifra octanică A-95 a ajuns să coste 16.78 lei acum, în loc de 16.87 mdl cât era în urmă cu 14 zile, practic cu nouă bănuţi mai ieftină. Să zicem că s-a ieftinit, deşi reducerea este aproape insesizabilă pentru automobilişti. De cealaltă parte însă motorina costă acum cu…atenţie 1 bănuţ mai mult, adică 14.76 lei per litru. Atât a calculat necesar Agenţia Naţională pentru Reglementarea în Energetică a Republicii Moldova.

Despre gazul lichefiat deocamdată nu se comunică nimic, semn că totul a rămas pe vechi. O fi asta din cauza că tehnica agricolă care este exploatată în acest sezon la greu nu consumă GPL cu motorină, iar cea din urmă s-a scumpit de câteva ori până acum? Un bănuţ pe ultima sută de metri, calculat la cantităţi mai mari poate fi totuşi un câştig suplimentar pentru importatorii de aur negru.

Comentarii