Funcţionarii primăriei Chişinău, şi-au asumat în anul 2015, o sarcină extrem de dificilă. Cea de a contracta o firmă fantomă, selectată conform unor criterii riguroase, care începând cu anul 2016, să ne construiască câteva mii de locuri de parcare. Acestea vor fi ulterior puse la dispoziţia şoferilor însă numai contra plată. Iar taxele nu par a fi dintre cele mai accesibile, fiind estimate la circa 15 lei per/oră.

Dacă sunt sau nu, gata proprietarii de automobile să achite asemenea servicii, nu vă putem spune, însă cu siguranţă că angajaţii primăriei, ar trebui să mai dea o tură prin Chişinău, la pas liber, pe jos, pentru a vedea că se poate face acest lucru şi GRATIS, fără implicarea străinilor şi fără a oferi în concesiune terenurile proprii!

O simplă plimbare pe străzile oraşului vă va ajuta (sper) să vedeţi că se pot amenaja locuri de parcare mult mai ieftin decât intenţionează compania austriacă (înfiinţată odată cu ideile primarului) să ne ofere. Nu e nevoie să fi arhitector, specialist în construcţii, consilier sau primar ca să îţi dai seama că există locuri „libere”, doar că acestea trebuie curăţate. Şi când zic curăţate mă refer la trunchiurile rămase de la unii arbori tăiaţi de „Spaţii Verzi”. Ori, în cazurile în care copacii au fost scoşi cu tot cu rădăcini, să fie asfaltată porţiunea dată, de altfel serveşte doar în calitate de coş de gunoi sau bazin de apă pentru ţânţari pe timp de vară.

20151223_124816

20151223_124828

Asemenea exemple puteţi vedea în tot oraşul şi, culmea, unele locuri se găsesc chiar pe străzile cele mai aglomerate, Puşkin sau Armenească fiind doar două exemple!

Există şi alte opţiuni domnilor, acolo unde trotuarul poate fi „reajustat”, iar maşinile să nu mai stea parcate pe bandă. Priviţi o imagine care face cât o mie de cuvinte. Sunt o sumedenie de astfel de locuri, iar amenajarea corespunzătoare a acestora nu vă costă mai nimic!

20151009_133702

Ştiu, îmi veţi spune că deja s-au construit câteva zeci de locuri de parcare pe unele străzi ca A. Doga, Igor Vieru, sau Miron Costin, însă acestea nu sunt nici pe departe suficiente! Mai ales că vorbim de sectoare mai puţin aglomerate în comparaţie cu centrul capitalei! Dar până la urmă, ce mă revolt eu atâta, când e mai uşor să instalezi un panou de publicitate decât să faci un lucru util, mai ales la al treilea mandat, nu?

20151221_161624

20151221_161613

20151221_161610

Comentarii