Credeați că o flotă de vehicule electrice, printre care se numără: sedanuri de performanță, SUV-uri, Roastere și chiar camioane, este vârful de dezvoltare al celor de la Tesla? Stați să aflați că americanii mai au câteva surprize pregătite pentru public!

Elon Musk a organizat ieri seară, 22 aprilie, un webcast în care a oferit informații despre dezvoltarea sistemului Autopilot pentru Tesla.

Oficialul american a publicat un clip video unde arată modul în care funcționează sistemele semi-autonome pe modelele Tesla și a dezvăluit că acestea utilizează un nou chipset hardware care a fost dezvoltat de Samsung. În ciuda faptului că este promovat drept „Full Self-Driving”, sistemul are în realitate funcții autonome de nivelul 3 din cele 5 existente.

Cu toate acestea, Musk a făcut și câteva predicții optimiste pentru perioada următoare, afirmând că Tesla va lansa anul viitor taxiuri autonome în câteva regiuni din Statele Unite. 

„Probabil că peste doi ani vom face o mașină fără volan și pedale”, a mai precizat el în cadrul webcast-ului.

Totodată, Musk a făcut o serie de declarații lipsite de profesionalism la adresa rivalilor din industria auto. „Mesajul fundamental pe care ar trebui să-l înțeleagă clienții este că, din punct de vedere financiar, este o nebunie să cumperi orice altceva în afară de Tesla. Este ca și cum ai cumpăra un cal”, a punctat acesta.

Interesant este faptul că, Ford la fel a anunțat cu câțiva ani în urmă că va lansa o mașină autonomă fără volan și pedale în anul 2021, însă oficialii au admis recent că predicția a fost una prea optimistă, care nu se va materializa într-un interval de timp atât de scurt.

Comentarii