CEO-ul companiei Tesla, Elon Musk, a anunțat la jumătatea lunii mai că, compania sa va trece printr-o reorganizare majoră ce vine ca reacție la plecarea a circa de 10 manageri din cadrul companiei din Silicon Walley.

Schimbările în staff-ul companiei însă nu prevăd doar o schimbare a structurii conducerii, ci și concedierea a aproximativ 3.500 de angajați, sau circa 9% din forța de muncă. Informația a apărut inițial în presa internațională, iar la scurt timp Musk a publicat integral un email trimis tuturor angajaților în care îi anunță de restructurări.

„Pentru a reduce costurile și pentru a deveni profitabili, am luat dificila decizie de a concedia aproximativ 9% dintre colegii noștri. Având în vedere că Tesla nu a avut niciodată profit anual în cei aproape 15 ani de existență, este evident că profitul nu ne motivează. Totuși, nu ne vom atinge niciodată obiectivele dacă nu demonstrăm în cele din urmă că putem fi profitabili”, a explicat Elon Musk.

Deși veniturile Tesla au crescut puternic în ultima perioadă și au atins circa 3.4 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului 2018, în același timp pierderile au crescut de asemenea într-un ritm accelerat, atingând 785 de milioane de dolari în aceeași perioadă.

La finalul lunii martie, Tesla a declarat rezerve de 2.67 miliarde de dolari, iar o serie de analiști anticipează că, cel târziu la sfârșitul acestui an, producătorul va avea nevoie de noi împrumuturi pentru a-și putea continua activitatea, în ciuda faptului că Musk neagă această ipoteză.

Totodată, Elon Musk afirmă că producția EV-ului Model 3 nu va fi afectată de concedierile viitoare, întrucât angajații de pe liniile de producție nu vor fi afectați.

„Aceste reduceri de personal au fost făcute aproape integral din forța de muncă salariată și nu includ muncitori de pe liniile de producție, așa că asta nu va afecta abilitatea noastră de a atinge obiectivul de producție pentru Model 3 în următoarele luni”, a mai declarat șeful Tesla.

Amintim că, Tesla își propune să ajungă la o producție de 5.000 de unități Model 3 până la finalul lunii iunie.

Comentarii