Compania Toyota anunță că a decis să renunțe la motorizarea diesel pentru crossoverul RAV4, asta fiind doar un prim pas în planul de renunțare la motoarele pe motorină, pentru toate modelele din gama constructorului.

În toamna anului 2017, niponii de la Toyota au declarat că vor renunța în scurt timp la modelele cu motoare diesel vândute pe continentul european. În luna martie a acestui an informația a fost încă o dată publicată, precizându-se că se va face o excepție doar pentru modelele Land Cruiser și Hilux.

La două luni după ultimile declarații, constructorul japonez a anunțat că a oprit producția versiunii diesel a crossoverului RAV4.
„Încă vor mai fi mașini pe stoc sau alocate din producția de până acum, dar nu mai pot fi plasate comenzi noi pentru acest tip de propulsie”, a spus un purtător de cuvânt al companiei Toyota.

Amintim că, noul RAV4 a debutat oficial în cadrul Salonului Auto de la New York care s-a desfășurat în luna martie, însă se va comercializa pe piața din Europa abia în prima jumătate a anului 2019. Japonezii au confirmat însă că, versiunea europeană va fi disponibilă în aceeași gamă ca și în prezent, cu un motor pe benzină de 2.0 litri volum și un sistem hybrid care are la bază un benzinar de 2.5 litri volum.

Comentarii