Range Rover vrea să umple spaţiul gol lăsat între modelele Evoque şi Range Rover Sport. Astfel că va introduce în gama producătorului britanic de automobile, un nou model, primile imagini cu care, au apărut deja pe internet.

Pozele spion aparţin diariomotor, iar aceştia le-au făcut publice cu puţin timp înaintea premierei mondiale a noului model, care urma să aibă loc la Salonul Auto de la Geneva. Proaspăt scos de la cuptor, noul Range Rover a fost botezat Velar şi va completa astfel lista de opţiuni din portofoliul de SUV-uri Land Rover.

Presa străină scrie că, datorită dimensiunilor sale, dar şi a formelor specifice, Range Rover Velar se angajează să fure clienţi de la modele ca BMW X4, Porsche Macan, BMW X3, Mercedes-Benz GLC şi chiar X6 sau GLE Coupe. Designul maşinii cunoaşte puternice influenţe de la mai micul Evoque, în special în partea frontală, dar continuă apoi cu trăsături caracteristice mai mult lui Range Rover Sport.

Însă dincolo de aparenţe, mie îmi aminteşte foarte mult de modelul Jaguar F-Pace, cu care împărtăşeşte linia plafonului curbată spre posterio, fundul „cocoţat” şi blocurile optice înguste. Ca să nu mai zic şi de faptul că, ambele sunt poziţionate cam în acelaşi segment şi ţintesc un grup de clienţi comun.

Cu mai multe detalii despre noul Range Rover Velar vom reveni în curând, când acesta va fi prezentat oficial la Geneva.

2018-Range-Rover-Velar-2 2018-Range-Rover-Velar-3 2018-Range-Rover-Velar-5 2018-Range-Rover-Velar-6 2018-Range-Rover-Velar-7 2018-Range-Rover-Velar-10 2018-Range-Rover-Velar-1

Comentarii