Autopilotul în funcție pe Tesla Model S

Se pare că tehnologiile autonome nu mai sunt atât de dorite de către conducătorii auto. O relevă un nou studiu de caz, în care mai mulți șoferi și-au expus opiniile. Acest lucru ar putea avea ca efect stoparea înaintării autopilotului pe mașinile de serie.

Cu ceva timp în urmă, tehnologiile de condus autonom, păreau un adevărat break through pentru o mare majoritate de automobiliști care sperau să își găsească mai mult timp liber pentru alte activități și mai puțin pentru șofat. Ei bine, iată că lucrurile capătă o altă întorsătură și de la extaz se trece la…nu, nu la agonie, dar se revine la forma actuală.

Consumer Reports a interviewat mai mulți automobiliști și șoferi, cu privire la tehnologia autopilot și răspândirea acesteia. Printre respondenți, se numără doritorii de a procura un automobil nou în următorii doi-trei ani. La întrebarea dacă și-ar dori o mașină cu condus autonom, au răspuns cu DA doar 11% din participanții la sondaj.

Ceilalți însă, au preferat să se mulțumească doar cu câteva tehnologii pe care le văd strict necesare. Printre ele se numără camera video pentru mersul în marșarier, sistemele de avertizare a unghiului mort, dar și cea de supraveghere și menținere a benzilor de circulație. În ochii șoferiolor, prioritate au aceste tehnologii exact în ordinea în care au fost scrise.

De unde vine o astfel de respingere față de inteligența artificială? Păi, cei mai mulți dintre șoferi au declarat că nu au suficientă încredere în sistemele autopilot, iar un alt motiv, după părerea specialiștilor, este necunoașterea. Cei care au răspuns cu NU, fiind în rândul persoanelor care nu au condus vreodată un automobil autonom.

Comentarii