Cinci procuri auto falsificate au fost depistate de càtre politistii de frontiera de la Leușeni, se arata intr-un comunicat de presa al MAI.

Polițiștii de frontieră au identificat un moldovean care a prezentat pentru două mijloace de transport, tocmai cinci procuri bulgărești falsificate. Cazul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere Leușeni.

În data de 3 martie 2017, în jurul orei 23.10, pentru formalitățile necesare trecerii frontierei de stat s-a prezentat un cetățean al R. Moldova de 52 de ani, locuitor al mun. Chișinău. Bărbatul se afla la volanul unui Mercedes Sprinter, înmatriculat în Bulgaria si tracta un al doilea microbuz de model Mercedes Sprinter, cu numere de înmatriculare bulgărești. La controlul de frontieră au fost solicitate documentele de călătorie și cele pentru mijloacele de transport.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că procurile auto conțin semne vădite de falsificare. În acest sens, șoferul a prezentat alte trei procuri pentru microbuze, care după cercetarea acestora cu tehnica din dotare s-a stabilit că sunt falsificate.
Conducătorul auto a declarat că nu știa despre falsurile depistate, deoarece a perfectat procurile prin intermediul unei firme.

Cele cinci împuterniciri notariale au fost ridicate și transmise spre expertiză, iar mijloacele de transport – reținute, până la elucidarea circumstanțelor infracțiunii și luarea măsurilor legale ce se impun.

În conformitate cu art.361, al(1) CP al RM – Confecţionarea, deţinerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale false, se instituie o amendă de până la 650 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

 

Comentarii