Pe lângă Vectra și mai târziu Astra, Opel a avut și un alt model destul de popular în țara noastră. Kadett. Un hatchback oferit în trei sau cinci portiere, foarte renumit pentru viteză, viteza cu care ruginea.

Însă iată că aceste mașini se pot lăuda și cu viteză de accelerare de invidiat, desigur doar dacă sunt echipate cu un motor potrivit.

Potrivit în cazul de față, este un motor de numai 2.0 litri volum, cu 16 supape, căruia i-a fost atașată o turbo-suflantă imensă. Modificările efectuate pe acest motor, le-au permis inginerilor să stoarcă în jur de 1257 de cai putere, care apropo, sunt distribuiți la toate cele patru roți, prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală.

Sună destul de înfiorător și accelerează la fel cum sună. De la zero la prima sută, Kadett-ul sprintează ceva mai greoi, în 4.0 secunde, însă de la 100 la 200 kmh, ajunge în 3.7 secunde, ceea ce este cu adevărat o bombă, având în vedere că unele sportcaruri exotice cheltuie 6 secunde pentru același exercițiu.

Și care este viteza maximă veți întreba voi? Ei bine, în testul pe distanța de 800m, adică 1/2 mile, hatch-ul a atins bariera celor 315 kmh. Înfricoșător, mai ales în asemenea automobil.

Comentarii