Varianta de performanță al mult așteptatului SUV, Audi Q8, care va purta denumirea RS Q8, va fi echipată cu un tren de propulsie împrumutat de pe Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid. Datorită acestui sitem hybrid, vehiculul va deveni cel mai puternic din gama Audi și va depăși chiar și modelul R8 V10 Plus, anunță Autocar.

Conform informațiilor preliminare, RS Q8 care tinde să fie concurentul lui Mercedes-AMG GLE 63, va oferi un propulsor V8 Twin-turbo care va livra 550 de cai putere și un motor electric capabil să dezvolte 136 de cai putere. Puterea totală a acestui tren de propulsie instalat și setat pe Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, este de 680 CP și 850 Nm cuplu motor. Drept comparație Audi R8 V10 Plus, oferă un total de 610 cai putere și 560 Nm.

Propulsorul pregătit pentru Audi RS Q8, se va cupla la o cutie robotizată cu opt rapoarte și dublu ambreiaj și la sistemul de tracțiune integrală quattro. Conform presupunerilor, SUV-ul din Ingolstadt va putea accelera de la 0-100 km/h în circa 4 secunde și să fie mișcat de motorul pur electric pe o distanță de 45 de kilometri.

Comentarii