La sfârșitul anului 2017, Opel a prezentat un proiect amplu de reorganizare a gamei sale de modele ca urmare a trecerii de la GM la Grupul PSA. Noua strategie presupune și lansarea unei versiuni electrice sau hybride pentru fiecare model din gamă până în anul 2024.

Recent, constructorul german a confirmat planurile pentru Corsa. Modelul de clasă mică se va prezenta în anul 2019 într-o nouă generație echipată cu motoare tradiționale. Însă începând cu anul 2020, hatchback-ul va avea și o versiune pur electrică, pe care nemții o vor numi eCorsa. Denumirea a fost confirmată recent de oficialii Opel, iar producția lui eCorsa va avea loc în uzina din Zaragoza, Spania.

Opel nu a oferit detalii tehnice cu privire la noua generație Corsa, însă se știe deja că aceasta va utiliza platforma CMP a Grupului PSA, Peugeot-Citroen. Iar pentru versiunile electrice, grupul a proiectat arhitectura e-CMP.

În prezent, Corsa este modelul cu cele mai mari vânzări ale constructorului din Russelsheim, cu peste 231.000 de unități comercializate anul trecut pe Bătrânul Continent.

Comentarii