La adresa redacției jurnalului auto rus Autoreview, au fost expediate primele imagini oficiale ale SUV-ului BMW X5 de ultimă generație. Acesta urmează să fie prezentat în premieră mondială în cel mai apropiat timp.

Noul X5 va fi construit pe platforma modulară CLAR, care deja este folosită pentru BMW Seria 7 de ultimă generație. SUV-ul va deveni mai ușor prin utilizarea aliajelor de oțeluri de înaltă rezistentă și materiale compozite. La fel acesta va primi o nouă direcție și o suspensie pneumatică adaptivă.

Se presupune că gama de motoare folosite pentru noul X5 va fi alcătuită din motoare diesel dotate cu turbo suflante de 2.0 litri volum care vor dezvolta  231 de cai putere și benzinare, turbo, la fel de 2.0 litri volum care vor livra circa 250 de cai putere. Deasemenea vor exista motoare în șase cilindri de 3.0 litri volum, care vor oferi de la 265 pană la 340 de cai putere, iar varianta de top va fi reprezentată de un V8 Twin-turbo, de 4.4 litri volum care va livra 462 de cai putere. Același motor V8 în versiunea X5 M, va fi forțat să dezvolte circa 600 de cai putere.

Deasemenea se presupune și apariția unei versiuni hybrid, cu un tren de propulsie care va oferi circa 390 de cai putere. Acesta va avea la bază un benzinar de 2.0 litri volum și cel mai probabil că va putea fi alimentat de la o simplă priză de uz casnic.

Comentarii