La jumătatea lunii aprilie, compania Skoda a anunțat că elevii de la Școala Vocațională din Mlada Boleslav au primit ca proiect realizarea conceptului unui Karoq decapotabil. După scurt timp cehii au publicat și o schiță cu conceptul, iar acum oferă primele imagini și detalii despre acesta. Conceptul Karoq Cabriolet păstrează demensiunile versiunii de serie a SUV-ului, însă garda la sol este semnificativ mai mică, ca urmare a faptului că elevii au împrumutat ele mente ale suspensiei de pe modelul Octavia RS.

Îndepărtarea acoperișului de asemenea a avut numeroase efecte: portierele au fost ajustate, iar designul hayon-ului a fost proiectat de la zero, la fel ca și sistemul de evacuare. Prin modificari au trecut atât montanții A și B, cât și barele de protecție față și spate. Plus la toate, elevii cehi au adus modificări și la logo-ul Skoda, dar și la mânerele portierelor, care sunt luminate discret pe timpul nopții.

Conceptul a fost echipat cu un benzinar de tip TSI de 1.5 litri volum care oferă o accelerație de la 0 la 100 km/h în 8.4 secunde și o viteză maximă de 204 km/h. Skoda planifică prezentarea conceptul în luna iunie curent.

La proiectarea și construcția acestui proiect care a început în octombrie 2017, au participat 17 elevi care la rândul lor au fost sprijiniți de angajații Skoda din departamentele de producție, design și tehnologie.

Comentarii