Conceptul BMW M8 Gran Coupe a debutat oficial în cadrul Salonului Auto de la Geneva în anul 2018! De atunci, inginerii, designerii și tehnicienii bavarezi au reușit să dezvolte o serie de prototipuri și să efectueze un șir de teste pentru a scoate pe piață un model produs pe măsură!

Versiunea „civilă” a lui BMW Seria 8 Gran Coupe va fi lansată până la finele anului 2019, cel mai probabil în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din luna septembrie. În această ordine de idei, viitorul BMW M8 Gran Coupe ar urma să fie prezentat publicului, deja în prima parte a anului 2020.

BMW M8 Gran Coupe va împrumuta sistemul de propulsie pe care nemții îl pregătesc pentru BMW M8 Coupe. Conform primelor informații oferite de oficialii constructorului german, viitorul M8 Coupe va miza pe un motor V8 de 4.4 litri volum, capabil să dezvolte „peste 600 CP”!

Resursele unității pe benzină vor fi gestionate de o transmisie automată cu opt rapoarte și de un sistem de tracțiune integrală M xDrive, acesta din urmă fiind capabil să ofere mai multe moduri de rulare în funcție de dorințele celui aflat la volan.

Până atunci, unul dintre prototipurile de teste a fost surprins în timpul unor sesiuni pe celebrul circuit german de la Nurburgring. Prestația căruia vă invităm să o urmăriți în materialul video de mai jos.

Comentarii