BMW M850i xDrive

Cu șuierat de roți și mici derapaje controlate. Așa a fost surprins cel mai nou coupe de la BMW, modelul M850i xDrive, pe circuitul preferat de toți constructorii auto, Iadul Verde. Bavarezii se grăbesc să își facă în timp util testele așa cum se apropie prezentarea oficială.

Pe la mijlocul lunii Iunie a lui 2018, va debuta faimosul BMW Serai 8, o mașină reînviată pe care mulți împătimiți ai mărcii au așteptat-o vreme îndelungată. Rivalul lui S-Class Coupe are o sarcină dificilă și dacă la capitolul design, confort sau lux părerile vor fi împărțite, atunci măcar la performanțe și dinamică să se detașeze semnificativ de concurenți.

De remarcat că în ciuda faptului că noul Opt pune la treabă toate patru roți, prin intermediul sistemului de tracțiune integrală xDrive, acesta totuși nu renunță la obiceiul vechi al bavarezilor de a ”pierde” fundul în viraje. Bine că este motivat de un motor V8 de 4.4 litri, turbo-aspirat ce dezvoltă în jur de 530 PS și 750 Nm de cuplu motor. Se zvonește că noul M850i xDrive ar putea face suta în mai puțin de 4.0 secunde, ceea ce este un timp sub cel al lui M6 care reușea să facă sprintul în numai 4.2 secunde.

După prezentarea coupe-ului ar trebui să urmeze o serie de premiere cu diferite versiuni și modele, printre care o decapotabilă, un M8 și un Gran Coupe, conceptul căruia a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva.

LIVE Geneva: BMW a prezentat în sfârșit M8 Gran Coupe Concept!

Comentarii