Suntem o țară mică, cu drumuri proaste, șoferi îngâmfați, haos în trafic și foarte mulți automobiliști pe șosele înguste. Iar care suma acestei adunări, o vedeți într-un video mai jos.

”Să cedezi sau nu?”
”Să îl lași să treacă pe banda ta, poate o fi încurcat el direcția și nu și-a dat seama mai devreme, sau e unul care știe bine ce face și a vrut să scurteze din timpul de așteptare, iar acum se bagă în fața ta în loc să stea la coadă?”
”Să fii mai bun, astăzi măcar, ori să îi demonstrezi că aici nu e locul lui?”
”Să îi dai o lecție sau să fii indulgent”

Probabil că îți sună cunoscut aceste întrebări, pentru că te-ai confruntat cu astfel de situații cel puțin odată în zi, în special dacă petreci mult timp la volan. Și ce se întâmplă dacă îi cedezi cuiva trecerea? Ai ceva de pierdut? Sau, ce se întâmplă de fapt dacă nu îl lași să treacă pe banda ta? Ai câștigat ceva?

Iată că o astfel de situație nu doar că poate fi văzută zilnic în traficul din Chișinău, dar este și discutată aprig pe un grup de Facebook, GBM. Părerile sunt împărțite. Însă nici autorul postării nu a dorit să precizeze un fapt care ar schimba multe lucruri. Șoferul ”băgăcios”, a ales să intre pe banda sa nu pentru a nu sta blocat în ambuteiaj, ci pentru a evita mașinile care virează la stânga și țin blocate alte automobile din spate.

Din ce veți putea observa, incidentul, în urma căruia ar fi avut de suferit Mercedes-ul, de unde se duce lupta cea mare pentru 3 metri de asfalt, a avut loc la intersecția străzilor Vasile Lupu și Eugen Coca. Cine circulă des pe acest traseu știe de problema respectivă.

A menționat că a trecut la roșu șoferul care l-a atins, dar nici șoferul de Mercedes nu a ținut cont de faptul că, ar fi trebuit mai întâi să oprească în intersecție, la culoarea roșie a semaforului și abia după ce se convinge că nu are obstacole și nu are de cedat nimănui, să vireze la dreapta, pe săgeata verde (de carton).

Acum, pentru că a fost deosebit de încăpățânat s-a ales cu o zgârietură (asta susține), nervi și timp pierdut pentru a-și obține despăgubirile.

Suntem curioși să aflăm și părerea cititorilor. Cum ați fi procedat voi în acest caz?

Comentarii