Deşi majoritatea automobiliştilor cunosc modelul Audi A6 allroad ca fiind primul automobil de acest gen şi părintele nişei de crossovere, ar trebui să intervenim şi să spunem că de fapt Volvo prezentase mai devreme, în 1997, versiunea de off-road a modelului V70, botezată Cross Country. Doar că, Volvo V70 XC nu s-a bucurat de o asemenea popularitate cum i-a reuşit acest lucru germanilor de la Audi.

În pofida tuturor, Volvo nu a renunţat şi continuat cu a doua generaţie V70 XC Cross Country în anii 2000 şi 2003, care ulterior a fost redenumit în XC70, sub acest nume fiind produsă până în 2007. Generaţia a treia, lansată imediat după, a păstrat vie această nişă pentru Volvo, pentru ca astăzi, în 2016, Volvo să anunţe că este gata să prezinte succesorul acestui model. Aşadar, aflaţi că urmează să vedem în viitorul apropiat, noul Volvo V90 Cross Country!

Urmărind exemplele anterioare, se subînţelege faptul că noul V90 Cross Country va adopta un stil similar, cu predecesorii săi, punând accent pe elemente de plastic pentru a proteja caroseria, cu garda la sol mărită şi probabil câteva accesorii în plus care să sublinieze capacităţile de off-roading uşor. Cel mai important însă este sistemul de tracţiune integrală, cel care va face diferenţa între un break V90 simplu şi îl va desparte de mai marele XC90.

Ei bine noi ştim deja că Volvo planifică să producă şi crossovere adaptate mediului urban, cum sunt XC60 şi chiar XC40, derivat din V40, însă deocamdată, V90-ul Cross Country rămâne a fi automobilul de familie perfect, ce poate să îţi asigure o călătorie confortabilă şi în afara asfaltului de oraş.

Comentarii