Lexus vrea să se impună în orice segment unde poate lupta cu principalii săi adversari, BMW și Mercedes-Benz. Deși este tot timpul pe ultimile poziții, Lexus nu renunță la noi și noi provocări.

Iată că și în categoria VAN-urilor de lux, Lexus are un cuvânt de spus. De fapt e un cuvânt scurt, sunt doar două litere, LM. Un monovolum premium, destinat clienților bogați cărora le place să călătorească în spate, susține producătorul.

Ca și rivali, văd doar Mercedes-ul aici, cu V-Class. Doar că Lexus LM iese în evidență din prima, cu o grilă extra dimensionată care întrece chiar și X7-le. Cu toate că este un model de dimensiuni considerabile, LM nu poate găzdui decât patru pasageri, pentru care au ales să le ofere un confort desăvârșit. Locurile din spate sunt efectiv niște fotolii de lux cu încălzire, ventilație, masaj și care sunt pline cu spumă ce se mulează pe corpul pasagerului, iar compartimentul față este despărțit de un perete cu un televizor de mari dimensiuni în el. Există și un panou glisabil din sticlă prin care se poate comunica cu cei din față.

Ecranul de 26″ poate fi conectat la diferite dispozitive, precum telefoane, tablete, player Blu-ray. Sonorizarea este asigurată de sistemul cu 19 difuzoare, frigiderul on-board îți poate răci 14 litri de șampanie sau alte băuturi, iar toate funcțiile pot fi controlate via toucscreenului ce se află între cele fouă fotolii.

Motorizările sunt unele destul de simple, LM 350 dispune de un V6 aspirat de 3.5 litri, iar 300 h este hibridul bazat pe un propulsor aspirat de 2.5 litri cu patru cilindri pe care îl știm de pe alte modele ale gamei.

Pe viitor va exista și o versiune tradițională cu șapte locuri, două pe rândul al doilea și trei pe rândul al treilea, invers față de modelul clasic.

Comentarii