În urmă cu doar câteva săptămâni, Audi prezenta noul Q8. De la bun început, SUV-ul coupe lansat de comapnia din Ingolstadt va putea fi comandat doar echipat cu propulsorul V6 diesel de 3.0 litri volum capabil să ofere 286 de cai putere. Cei ce își doresc modelul de performanță sunt nevoiți să aștepte lansarea lui SQ8.

Versiunea de performanță va fi prezentată în această toamnă, cel mai probabil în cadrul Salonului Auto de la Paris. Noul SQ8 va avea un motor V8 diesel de 4.0 litri volum, care este folosit deja pentru noul SQ7 și Bentley Bentayga. Motorul oferă 435 de cai putere și 900 Nm. Totodată, surse apropiate companiei declară că Audi ar putea oferi și un SQ8 echipat cu un propulsor pe benzină, însă care nu ar fi destinat publicului european.

În acest moment, inginerii companiei Audi testează viitorul SQ8 pe circuitul german de la Nurburgring. Potrivit presei britanice, constructorul german ar dezvolta și o variantă RS Q8, dar care va fi prezentată în anul 2019 și care probabil va împrumuta sistemul de propulsie hybrid de pe Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid. Acest sistem hybrid este alcătuit dintr-o unitate V8 pe benzină de 4.0 litri volum și un motor electric, fiind capabil să livreze un total de 680 de cai putere și 850 Nm cuplu motor.

Comentarii