În data de 17 și 18 octombrie, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova. Ținând cont de securitatea acestuia, poliția va întreprinde mai multe măsuri menite să asigure buna desfășurare a evenimentului.

În cadrul conferinței de presă susținută astăzi dimineață de oamenii legii, a fost anunțat faptul că cetățenii se vor putea deplasa în mod obișnuit pe străzile pe care s-a anunțat ieri că accesul va fi limitat. Polițiștii au menționat că restricțiile vor fi aplicate doar pe parcursul a maxim 15 minute, timp în care coloana oficială se va deplasa spre o locație anumită.

La fel, pe durata deplasării coloanei oficiale, stațiile PECO situate pe traseul stabilit de poliție își vor sista temporar activitatea, iar transportul public urban care circulă pe bulevardul Ștefan cel Mare va fi redirecționat pe strada București.

Pe segmentul străzilor Mihai Viteazul și Ismail va fi sistată deplasarea transportului în ambele direcții, pe timpul deplasării coloanei oficiale. În perimetrul străzilor Vlaicu Pîrcălab, 31 august 1989, Sfatul Țării, Columna – parcarea mașinilor va fi interzisă.

De asemenea, persoanele care locuiesc în zona Serghei Lazo până la Bănulescu Bodoni pe bulevardul Ștefan cel Mare, între străzile Columna și 31 august 1989 vor trebui să prezinte acte care demonstrează viza de reședință.

Sursă video: privesc.eu

Comentarii