Compania Ford a prezentat noul supercar GT în anul 2016 în cadrul Salonului Auto de la Detroit. La momentul lansării, americanii au declarat că în uzina din Markham, Canada, vor fi asamblate doar 1.000 de exemplare! Astfel, au fost programate 250 de unități pe an , pentru ca producția să se încheie în anul 2020.

Însă ieri, 18 octombrie, oficialii Ford vin cu o veste bună pentru fanii supercarului GT. Reprezentanții constructorului au decis să extindă producția celebrului model pe o perioadă de încă doi ani și să mai asambleze încă 350 de exemplare. Lista de comenzi va fi redeschisă în data de 8 noiembrie.

Primele exemplare Ford GT au ajuns în Europa în luna februarie a anului 2018, iar până în acest moment, reprezentanții constructorului american spun că au livrat deja 80 de unități ale modelului.

Supercarul Ford GT este cel mai rapid model de serie din istoria companiei americane. Propulsorul V6 de 3.5 litri volum, dezvoltă 647 CP și un cuplu motor de 745 Nm, Viteza maximă cu care Ford GT poate rula atinge pragul de 347 km/h.

Comentarii