Compania Arcam, deținută de gigantul General Electric, a oferit echipamentul și cunoștințele necesare iar atelierul HRE a venit cu designul. Totul pentru a crea primele jante din istorie printate cu o imprimantă 3D!

Jantele care vin să facă o adevărată revoluție în industrie au fost numite HRE3D+. Acestea sunt alcătuite din mai multe componente printate cu praf de titan, care apoi au fost asamblate manual pe un inner din fibră de carbon pentru a crea produsul final.

La moment, există doar un singur set, alcătuit dintr-o pereche de jante cu diametrul de 20 de inch pentru puntea față și altă pereche cu diametrul de 21 de inch, care se instalează pe axa spate. Norocosul care a fost încălțat cu aceste jante exclusive, este hypercarul McLaren P1!

Punctul forte al acestor jante produse cu ajutorul unei imprimante 3D este că, materialul brut nu este risipit la fel de mult precum se practică la metodele clasice de construcție. Potrivit publicației The Drive, spre deosebire de metoda tradițională unde pierderele de material brut în timpul forjării ajung la 80%, noua tehnologie oferă pierderi de doar 5%!

Reprezentanții companiei HRE, declară că acest model de jante probabil va rămâne doar un concept, asta din cauza că producția în cantități mari, în acest moment este greu realizabilă.

Din păcate, oficialii nu au oferit informații despre greutatea și prețul jantelor, însă cu siguranță vorbim despre unele din cele mai scumpe jante din lume!

Comentarii