Compania Toyota se pare că nu are de gând să construiască doar automobile și anunță despre semnarea unui acord cu Agenția Japoneză pentru Explorarea Spațiului (JAXA) care prevede posibilitatea de a dezvolta un rover lunar cu echipaj uman care să poată fi folosit în cadrul unor misiuni reale pe satelitul natural al Pământului.

Constructorul nipon a oferit și câteva detalii inedite despre sistemul de propulsie al roverului lunar! Astfel, Toyota intenționează să folosească tehnologia fuel cell, care presupune un sistem de propulsie electric alimentat cu hidrogen.

Inginerii estimează că un astfel de sistem ar permite roverului lunar să ofere o autonomie de peste 10.000 de kilometri, suficient de mare pentru a face înconjurul Lunii pe la ecuator (ecuatorul Lunii are 10.916 kilometri).

Inginerii s-au gândit la un astfel de sistem de propulsie ca urmare a masei totale mai mici necesară comparativ cu sistemle tradiționale, în condițiile în care masa totală a roverului lunar și a echipamentelor necesare joacă un rol esențial într-o astfel de misiune ca urmare a energiei necesare pentru a părăsi atmosfera terestră.

De asemenea, Toyota a publicat și o serie de imagini digitale cu designul pregătit pentru roverul lunar, care ar urma să aibă o lungime de 6 metri și o înălțime de 3.8 metri, adică echivalentul a circa două microbuze. În plus, roverul ar oferi un spațiu de locuit de circa 13 metri cubi pentru doi astronauți, însă în cazurile de urgență va putea acomoda și patru astronauți.

Pentru moment, Toyota și JAXA nu au confirmat cât va dura studiul pentru un astfel de proiect sau când ar putea începe construcția efectivă a roverului lunar.

Comentarii