Fostul Președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, într-un interviu pentru emisiunea ”Puterea a patra”, a declarat că în accidentul cu participarea cortegiului lui Igor Dodon se face vinovată prima mașină din coloana prezidențială.

Voronin spune că mașinile din escorta președintelui dau dovadă de tupeu și aroganță atunci când sunt în trafic. Aceasta a observat-o chiar în timpul mandatului său de președinte, ba mai mult, el susține că a avut o discuție serioasă cu șoferii care activau în acea perioadă, la subiectul condusului agresiv.

”Uite ce fac ei. Trei automobile, dintre care primul, el nu merge pe dreapta cum trebuie să meargă, dar trece linia și o ia pe stânga ca să-i fugărească pe cei ce vin încoace, să-i dea într-o parte lângă chiuvet. Dacă ați observat în acel moment (în momentul accidentului lui Dodon) era ploaie, era șoseaua udă și automobilul care ducea carnea de pasăre de la Floreni încă era un minibus și aici se vede că ei cu automobilul care merge primul, curăță drumul i-au dat prea într-o parte și mai mai ca să se răstoarne, băiatul cela credcă резко (tr. rus. brusc) a luat volanul într-o parte și mașina a alunecat și s-a întros…” a explicat accidentul Vladimir Voronin.

”Este o publicitate înainte de alegeri parlamentare. Eu știu că o să iasă vinovat șoferul de la volanului camionului, iar aceasta nu va fi corect. Vinovat este primul automobil din coloana prezidențială”, a mai declarat fostul președinte.

Mai jos vedeți secvența video din emisiunea ”Puterea a patra”, unde Vladimir Voronin explică cauzele producerii accidentului și spune că de accident se face vinovată coloana prezidențială a lui Dodon!

Comentarii