Industria auto germană continuă să fie atacată de autorități chiar și la peste 3 ani de la izbucnirea scandalului Dieselgate. Iar loviturile ce vin una după alta sunt extrem de dureroase în plan financiar.

După câteva miliarde de dolari plătite de grupul Volkswagen în SUA, iată că acesta primește acum o nouă amendă, de această dată acasă, în Germania. Un miliard de euro este sancțiunea dictată celor de la Volkswagen, fiind una dintre cele mai mari amenzi impuse vreodată de autoritățile germane.

“După o analiză amănunțită, Volkswagen AG a acceptat această amendă și nu va face apel la această decizie. Ne asumăm responsabilitatea pentru criza diesel și considerăm că acesta este un pas major în depășirea ei,” se declară într-un comunicat al celor de la Volkswagen.

Această nouă lovitură pentru Volkswagen și industria auto germană vine la scurt timp după ce grupul Daimler a fost acuzat de trucarea emisiilor diesel în cazul mai multor modele Mercedes. Deși nu au primit nicio amendă până acum, Daimler a primit ordin să cheme în service un total de 774.000 de mașini din Europa, pentru actualizarea softului motoarelor, deși producătorul neagă cu desăvârșire acuzațiile și insistă că nu a încălcat nici o lege.

Comentarii